Начална Фестивал 2020 Великденския фестивал в Босилеград пред отлагане

Великденския фестивал в Босилеград пред отлагане

от miks3r
49 прегледано

Очаквайте тези дни и официално съобщение за начина и формата на провеждането на онлайн  „ХХVII-ми Международен детски Великденски фестивал – Босилеград 2020”.     Въпреки разбираемото разочарование, здравето на всички е на първо място. За всичко останало има време.

“Решението за отмяна на традиционния Великденски фестивал е огромен шок за мен и организационния екип на фестивала. От началото на тази година направихме всичко за да се случи поредния 27-ми Международе детски Великденски фестивал в Босилеград.  Работихме много усилено по създаването на програмата му, подсигуряването на наградния фонд, изработката на купи, медали,  рекламни материaли и др.

В начлото на месец март повечето от споменатите неща вече бяха подсигурени.

 

За съжаление точно по това време Европа и цялата планета се изправи пред един невидим и същевременно много опасен противник. Повечето държави въведоха специални мерки за борба и защита от вируса COVID – 19. Това накара ръководителите на важни световни събития да вземат неприятни мерки за  отлагане или премахване на различни важни събития, форуми като олимпийските игри и европейското по футбол се отложиха за една година. Това всичко ни говори за сериозността пред, която се изправяме и отговорността, която поемам”.

„Като главен организатор на Международния детски Великденски фестивал в Босилеград, който тази година трябваше да се проведе от 16-ти до 21-ви април, а имайки предвид взетите ограничения от страна на Р. Сърбия и държавите в региона, единствено което можем е да се съобразяваме с тези мерки и да бъдем крайно отговорни и солидарни с настоящата ситуация. Тези обстоятелства  малко или много ограничиха  въжможностите ни за провеждането на традициония Великденски фестивал по установената вече години назад схема.  Взетото решение обаче е логично и разбираемо на фона на случващото се по света. За да изпълним всички бъдещите си планове и добрите си проекти в професионален и личен план, първо трябва да останем живи и здрави.

Босилеград през годините доказа, че на Великден се случват чудеса, повече от всякога имаме нужда от добри новини, не се съмявам, че и този път с наближаването на Великденските празници те ще дойдат, любовта и живота ще наделеят над трудностите, които ни притесняват в момента.

Благодарим на всички институции, организации и приятели, които и тази година ни оказаха необходимата подкрепа за подготовката и организацията на 27-мия Великденски фестивал.”