Начална Фестивал 2024 Започна 31-то издание на Великденския фестивал в Босилеград (Видео)

Започна 31-то издание на Великденския фестивал в Босилеград (Видео)

от miks3r
3 прегледано

Актьорите от Общинският театър – Кюстендил, снощи в голямата зала на Културния дом в Босилеград с пиесата „Боинг – Боинг” дадоха началото на културните програми от тазгодишният 31 Международен детски Великденски фестивал.

За любителите на театралното изкуство в Босилеград снощи беше една чудесна вечер. Професионалните актьори от Кюстендил изиграха по уникален начин новата хумористична постановка „Боинг – Боинг” от Марк Камолети, режисирана от Станислава Ризова. Пиесата „Боинг – Боинг” бе представена от актьорите  Биляна Лъчезарова, Ивана Иванова, Йордан Данчев, Костадин Жеков, Стела Здравкова, Цветелина Николова. Босилеградчани и гостите на фестивала на няколко пъти с бурни аплудисменти изказваха своиоте благодарности за чудесната игра. 

На финала организаторите на фестивала благодариха за гостуването на екипа от Общинския театър Кюстендил, предвождан от директора Чавдар Ненов и режисьора Станислава Ризова, които също пристигна в Босилеград. Благодарности бяха отправени и към ТЕЦ Бобов дол, който оказа нужното съдействие за това гостуване, както и към страхотната публика, която през цялото време на представлението бе като едно цяло с актьорите.                                     

Пиесата „Боинг-Боинг” е отличена с многобройни номинации за театрални награди, сред които са Drama Desk Award, наградите „Тони“ и наградата „Лорънс Оливие“.                             

Програмата продължава днес, с откриването на фотоизложба „Босилеград преди и сега” от 18 и 30 часа в фоаето на Културния дом в Босилеград.

Гласпресс