Начална Фестивал 2018 Мащабната продукция на ансамбъл „Българе“ остави без дъх зрителите в Босилеград

Мащабната продукция на ансамбъл „Българе“ остави без дъх зрителите в Босилеград

55 прегледано

В продължение на повече от два часа зрителите бяха пленени от магията на завладяващите български народни танци. Спектакълът показа на зрителите нещо ефектно и уникално, което не е правено досега.

„Осмото чудо“ е уникално пътешествие в света на неравноделните музикални размери в българския фолклор чрез комбинация от филм и динамичните български народни танци и песни.

Сценарист, режисьор и хореограф на постановката е продуцентът на ансамбъла Христо Ив. Димитров.

Пътувайки с „Ориент експрес“, героите на Бен Крос и Атанас Сребрев по непринуден и атрактивен начин водят разказа в „Осмото чудо“ чрез филм на мултимедия в хода на спектакъла, композиран от 7 сценични картини.

Двамата водят разговор при пътуването си в „Ориент Експрес“, единият отиващ за да остане до края на живота си в България, а другият за Истанбул и за да срещне човека променил живота му.

В залата бяха хора с различни възрасти, предпочитания и разбирания, но всичките те отреагираха бурно на репликата от филма ….. „Не е чудо – това е България!“.

Спектакъл на „Българе“ – „Осмото чудо“ беше изключителното изживяване за родолюбци и емоционално предизвикателство за ценителите на фолклорното българско изкуство, в което босилеградските зрители тази вечер се убедиха сами.

Председателят на сдружение „ Глас“ и организаторът на Великденския детски фестивал г-н Александър Димитров каза, че за първи път спектакъла „Осмото Чудо“ е изпълнен извън границите на България. Той изрази огромна благодарност към ансамбъла за това, в навечерието на Великден са оставили семействата си, за да дойдат в Босилеград и станат част от XXV Великденски фестивал.

Накрая г-н Христо Ив. Димитров обърна към зрителите с думите: „Вие сте част от нашето семейство, с една обща майка – Майка България“.

ММ ГЛАС ПРЕСС