Начална Фестивал 2020 Онлайн „27- ми Международен детски Великденски фестивал – Босилеград 2020”

Онлайн „27- ми Международен детски Великденски фестивал – Босилеград 2020”

от miks3r
91 прегледано

С оглед стеклите се обстоятелства покрай Корона вируса, взетите мерки и извънредните условия, в които се намираме, сдружение „ГЛАС” и организационния екип на Великденския фестивал в Босилеград взеха  единодушно решение да организират различни онлайн конкурси в рамките на предстоящите Великденски празници. Конкурсът  е отворен за всички, без ограничения във възрастта и професионалния опит.

„Убедени сме, че организирайки по този начин фестивала, ние ще зарадваме много деца и техните родители, като им дадем възможност да вземат участие в споменатите фото конкурси с мотото „ЗАЕДНО ЩЕ СЕ СПРАВИМ“.  Конкурсът  е отворен за всички любители на фотографията, без ограничения във възрастта и професионалния опит. Основно ще очакваме да получим уникални изображения, които пряко отразяват темите на Великденския фестивал в Босилеград и посланието, което това събитие изпраща вече 26 години за един по-хубав свят без граници и предразсъдъци”.

„И тази година, макар и в затруднени условия ще излъчим победители в традиционните Великденски състезания, ще обявим фото конкурси за „най – хубаво Великденско яйце” и за „най – оригинално Великденско яйце”, на яйцето и в двете категории задължително условие е да се вижда годината 2020-та.

Като допълнение към споменатите конкурси ще добавим и категория за „най – весела фестивална снимка”, като тук очакваме да разровите личните си архиви и да ни изпратите снимка, спомен от изминалите години на Великденския фестивал.

Последната категория е „Останете си вкъщи” и в нея очакваме да ни изпратите снимки на победителите от семейните състезания за най – здраво Великденско яйце”.

Участниците ще могат да участват с едно изображение  в следните категории:

  • Най – хубаво Великденско яйце, (вашите снимки може да изпращате от 16-ти до 18-ти април);
  • Най – оригинално Великденско яйце, (вашите снимки може да изпращате от 16-ти до 18-ти април);
  • Най – весела фестивална снимка, (вашите снимки може да изпращате от 10-ти до 19-ти април);
  • Останете си вкъщи(вашите снимки може да изпращате на 19 и 20 април)

Получените снимки ще бъдат публикувани на на сайта на Фестивала:  www.festival-bosilegrad.info , както и на страницата му във фейсбук.

Всички участници ще получат грамоти, а най добрите (1,2 и 3 място) в отделните категории – и допълнителни награди, които ще бъдат раздадени при първа възможност, след прекратяването на извънредното положение.

Изображенията да се изпращат на имейл: glas.bosilegrad@gmail.com  в посочените времеви интервали в зависимост от категорията, като е много важно да се посочи името и фамилията на участника, пълен адрес (град, държава), и тел. за контакт.

 Победителите в конкурса ще бъдат обявени най-късно до 24-ти април, а церемонията по връчването на отличените автори ще се състои по-късно през годината.

От всички изпратени снимки ще бъдат избрани най-добрите творби, които ще участват в обща изложба, която ще бъде подготвена и открита на Великденския Фестивал 2021-ва година.

Специални благодарности за оказаната подкрепа към всички парламентарни групи от 44-то НС на Р България, на  НДФ „13 века България”, на пазари „Възраждане” – Столична община, фирмите „Валена” и „Бобал”, както и на г-н Владимир Йончев!

Александър Димитров,

Председател на Сдружение „ГЛАС” и

гл. организатор на Великденския фестивал