Начална Фестивал 2022 Под мотото „Не на войната“ ще се проведе Международният детски Великденски фестивал в Босилеград

Под мотото „Не на войната“ ще се проведе Международният детски Великденски фестивал в Босилеград

от miks3r
22 прегледано

Международен детски Великденски фестивал ще се проведе за  в Босилеград от 22 до 26 април. Тази година той ще премине под мотото „Не на войната“. Подготовката върви усилено, а организаторите вярват, че този път събитието ще се случи без ограничения, в традиционния си вид, с богата културна програма и с много повече деца участници.

Ще направим необходимото за да доближим добрите години от преди пандемията и да подгреем за тридесетгодишния юбилей на Фестивала  догодина“, споделят за БТА организаторите от Сдружение ГЛАС и обещават да възобновят конкурсите за най-хубаво и най-оригинално Великденско яйце. Ще има и надчупване за най-малките деца до пет години.

Нека всички заедно да продължим да пишем историята на Великденската приказка в Босилеград, която започна през далечната 1994 година. Нека отново на Великден, заедно от  малкия Босилеград,  изпратим посланието „Не на войната“ до всички за значението от общото ни бъдеще в региона и на Балканите като цяло“, коментира главния организатор на фестивала Александър Димитров.

Като признание за годините труд в организирането на фестивала, за опазването на традициите и обичаите, за любовта и толерантността, фестивалът се нареди до най-добрите Европейски фестивали и получи EFFE знака (Label) за 2015 и 2016 година по програма на Европейската комисия „Европа за фестивали, фестивали за Европа“ (EFFE) – www.effe.

/Мартина Ганчева БТА/