Начална Фестивал 2019 Приключи проектът „Предприятие за екологично самосъзнание“

Приключи проектът „Предприятие за екологично самосъзнание“

65 прегледано

В рамките на едноседмичната великденска културна програм организирана от Сдружение „ГЛАС“, днеска се проведе финалното мероприятие на „ПзЕС“.

С обявяване на победителите и изложба на  творби от конкурса на тема „Екологията през моите очи“ приключи  проекта „Предприятие за екологично самосъзнание“.

Изложбата беше представена в хола на гимназията, на която присъстваха преподаватели, родители и ученици от всички класове.

На конкурса бяха представени 28 рисунки от две възрастови категории:

I – ученици 5 – 8 клас от Основното училище и

II – ученици 9 – 12 клас от Гимназията.

Участие взеха и деца от приемния център за емигранти в Босилеград.

Наградени са следните рисунки:

I – категория:

Първо място – Предраг Димитров

Второ място – Андрияна Борисов

Трето място делят – Кристина Арсов и Дария Тасев

II – категория:

Първо място – Елена Пейчева

Второ място – Иван Стойев

Трето място делят – Негин Мансоури и Анджела Аначков.

Всички участници в конкурса получиха грамоти, а победителите предметни  награди. Наградите бяга осигурени от Сдружение„ГЛАС“, с чиято подкрепа беше и реализиран проекта.  Представители на Сдружението споделиха, че ще подкрепят подобни инициативи и в бъдеще.

Проектът „Предприятие за екологично самосъзнание“ ще продължи и след приключване на последната фаза, а  имено конкурса за най добра рисунка на тема „Екологията през моите очи“. Първата крачка към осъществяването на тази идея вече е факт, но след като видяхме какъв успех имаше нашата „мисия“, ние замисляме да я продължим. Идеята е да се продължи с мероприятия, свързани с еко-проблемите като започнем от локално и стигнем до глобално ниво, казаха основателите на проекта „ПзЕС“.

Всички творби от конкурса можете да видите ТУК