Начална Фестивал 2021 ПРИКЛЮЧИ OНЛАЙН КОНКУРСА „ДОБРОТО ЩЕ ПОБЕДИ” – 2021 – ФИНАЛНИ РЕЗУЛТАТИ

ПРИКЛЮЧИ OНЛАЙН КОНКУРСА „ДОБРОТО ЩЕ ПОБЕДИ” – 2021 – ФИНАЛНИ РЕЗУЛТАТИ

от miks3r
240 прегледано

Сдружение „ГЛАС”- Босилеград и тази година в рамките на традиционния  „28-ми Международен детски Великденски фестивал Босилеград- 2021” успешно организира онлайн фотоконкурс  „ДОБРОТО ЩЕ ПОБЕДИ”, в който бяха получени 232 снимки. 

  • Емилия Томева, Ксения Узун и Никица Симеонов са победителите в трите категории на Онлайн конкурса „ДОБРОТО ЩЕ ПОБЕДИ” в рамките на „XXVIII Международен детски Великденски фестивал – Босилеград 2021”
  • Тази година във Фестивала взеха участие общо 360 участника ( 128 в състезанието и 232 в конкурсите)

Великденската приказка в Босилеград изписa oще една страница от богатата си история, която продължава вече 28 години. За разлика от миналата година когато единствено чрез онлайн конкурса бяха излъчени победители, тази година организаторите на фестивала успяха макър и в доста ограничени условия да подготвят и реализират  и самото състезание за най-здраво Великденско яйце.  Победител в това състезание е седмокласника от Босилеград Стефан Жижов. 

В онлайн конкурсите  най-много призьори и финалисти са учениците  от  Болградската  Гимназия „Г.С. Раковски” от  Украйна, което беше и очаквано с оглед на добрата организация и масовото гласуване от тяхна страна.  Участие взеха и тадиционните приятели на Великденският фестивал от Босилеград, Молдова, България, Северна Македония, Испания и Сърбия. За пръв път участваха и българи от далечна Аржентина.

Журито в състав: Сандра Стоименова, Стоян Александров, Владимир Миливоевич, Любиша Пенев и Венка Димитрова  имаше трудна задача, но много внимателно и отговорно даде своята оценка и избра най-добрите в различните категории. Средната оценка на журито и тази на онлайн  харесванията (над 42 000 посещения на сайта ни, което е три пъти повече в сравнение с миналата година) оформиха финалното подреждане в трите категории:

ПОБЕДИТЕЛИ В КАТЕГОРИЯ „НАЙ-ХУБАВО ВЕЛИКДЕНСКО ЯЙЦЕ” – 2021

1-во място: ЕМИЛИЯ ТОМЕВА от БОЛГРАД, Р. УКРАЙНА

2-ро място: ИОЛАНТА ЕФИМОВА от БОЛГРАД, Р. УКРАЙНА

3-то място: АЛЕКСАНДРА УЗУН от БОЛГРАД, Р. УКРАЙНА

 

ПОБЕДИТЕЛИ В КАТЕГОРИЯ „НАЙ-ОРИГИНАЛНО ВЕЛИКДЕНСКО ЯЙЦЕ” – 2021

1-во място: КСЕНИЯ УЗУН от БОЛГРАД, Р. УКРАЙНА

2-ро място: СЕРГЕЙ БУРУКОВ от БОЛГРАД, Р. УКРАЙНА

3-то място: АЛЕКСАНДРА ИВАНОВА от БОЛГРАД, Р. УКРАЙНА

 

ПОБЕДИТЕЛИ В КАТЕГОРИЯ „СПОМЕН ОТ МИНАЛИТЕ ВЕЛИКДЕНСКИ ФЕСТИВАЛИ” – 2021

1-во място:  НИКИЦА СИМЕОНОВ от БОСИЛЕГРАД, Р.СЪРБИЯ

2-ро място:  ЛЕОНТИНА СИМЕОНОВА от БОСИЛЕГРАД, Р.СЪРБИЯ

3-то място:  РУМЯНА ПАСКАЛЕВА от СИЛИСТРА, Р. БЪЛГАРИЯ

3-то място:  СТЕФАН МИЛАДИНОВ от БОСИЛЕГРАД, Р. СЪРБИЯ

 

Резултатите от гласуването може да видите тук.

Честито на всички победители!

Искрени благодарности от името на организаторите на конкурса  към всички участници. Специални поздравления за финалистите и адмирации за победителите. 

Всички участвали в конкурсите ще получат  грамоти, финалистите и призьорите във всички категории ще получат допълнителни  награди (ученически аксесоари, спортни реквизити, купи, грамоти и още много изненади).   

Церемонията по награждаването ще се бъде на 1-ви юни,  по повод  Международният ден на детето.

Основен партньор на Великденският  фестивал тази година беше  НДФ „13 ВЕКА БЪЛГАРИЯ”. 

Фестивала подкрепиха  и  : ПП ГЕРБ, ВМРО, ВАЛЕНТИН ЗЛАТКОВ – ВАЛЕНА ЕТ, ВЛАДИМИР ЙОНЧЕВ – ОFF News, Фондация „ЗА ХОРАТА” , 39-то СУ”Петър Динеков” София и повечето босилеградски магазини. 

Главният организатор на фестивала Александър Димитров изказа  искрени благодарности към всички, които подкрепиха провеждането на поредният  Великденски фестивал и благодари на журито, както и на екипа на Фестивала, който и тази година се справи с предизвикателствата в организационен план.  Благодарности  и на Милан Асенов, който се грижеше за визията на Великденският сайт по време на конкурсите.

Пожелавам здраве и до нови срещи  в  Босилеград!