Начална Фестивал 2021 Приключи „XXVIII Международен детски Великденски фестивал – Босилеград 2021″

Приключи „XXVIII Международен детски Великденски фестивал – Босилеград 2021″

от miks3r
85 прегледано

Стефан Жижов, седмокласник от Босилеград е победител в състезанието по чупене на Великденски яйца в тазгодишния XXVIII Международен детски великденски фестивал.  Второ място зае петокласничката Тияна Аначков, а третото място разделиха второкласниците Катарина Бойков и Матео Алексов, всички от Босилеград. В надпреварата тази година взеха участие 128 деца от 1-ви до 8-ми клас, предимно от Община Босилеград.

Организацията на мероприятието бе на много високо ниво, а празничното настроение между участниците и присъстващите се забелязваше въпреки ограниченията свързани с мерките срещу пандемията и неразбирането от страна на някои общински звена за най-старото и известно културно събитие на Босилеград.

Това беше много важно събитие, с оглед на това, че миналата година нямахме възможност да организирам подобно състезание. Оставаме с надежда, че следващия фестивал ще се случи, без ограничения и с много повече деца.

Основен партньор на тазгодишният фестивал бе НДФ „13 Века България”, организаторите са получили подкрепа и от ПГ на ПП ГЕРБ, ВМРО, както и от Д.О.О “ВАЛЕНА”  от Кюстендил, Фондация “За хората” и 39-то СУ “Петър Динеков” от София.

Снимки на сайта на ГЛАСПРЕСС