Начална Фестивал 2018 „Сърцето на динята” – нестандартен концерт на „Малко Театро“ от Будапеща се състоя снощи в Босилеград

„Сърцето на динята” – нестандартен концерт на „Малко Театро“ от Будапеща се състоя снощи в Босилеград

55 прегледано

По покана на председателя на сдружение „Глас“ и организатора на Великденския детски фестивал г-н Александър Димитров, „Малко Театро“ взе участие в отбелязването на юбилейната 25-та година на фестивала. Вчера (05.04.2018) в Босилеград прозвуча един от съкровените текстове на големия български драматург Станислав Стратиев.

Вокалистката Габриела Хаджикостова и изненадващия музикант Николай Иванов изпълниха откъс от творбата на Статиев „Сърцето на динята“. Фокусирайки текста на Стратиев като начало на идеята, авторите по неочакван начин са търсили и намерили българското.

Концерта започна с представянето на тяхното творчество и заложената идея от страна на вокалистката.

В първата песен прозвучаха думите:

„Когато бях малък, сине, баща ми ми даваше сърцето на динята.

И когато пораснах, пак посягах към него.

Разбрах, че съм станал баща, когато за първи път не аз изядох сърцето на динята, а го дадох на тебе, сине.

Не на динята, сине, не на динята. Моето сърце ти давах, както някога моят баща на мене.“

Босилеградчани станаха съпричастни към търсенето на двамата артисти, които редяха народни песни, текстове, поговорки и неофолклорни теми, композирани от Николай Иванов. Музиката е нюансирана с джаз, електрони звуци и перкусия.

Габриела Хаджикосова пееше, докато Николай Иванов едновременно и пееше и изпълняваше своите композиции на синтезатор, китара, флейта и перкусия.

След края на концерта по повод юбилея 25 години детски Великденски фестивал гостите получиха подаръци от страна на г-н Димитров.

ММ ГЛАС ПРЕСС