Начална Фестивал 2018 Театрална постановка „Мъжът на жена ми“, част от програмата по повод юбилея на детския Великденски фестивал ще се играе на 6 април от 19 часа в голямата зала на Културния център Босилеград

Театрална постановка „Мъжът на жена ми“, част от програмата по повод юбилея на детския Великденски фестивал ще се играе на 6 април от 19 часа в голямата зала на Културния център Босилеград

47 прегледано

На 6 април, от 19:00 часа в голямата зала на Културния дом Босилеград ще се състои театрално представление „Мъжът на жена ми“ на театър „Сълза и смях“ от София.

Много смях и философски размисли очакват зрителите, които ще гледат новата постановка на Мариус Куркински, в която сериозните неща от живота са погледнати от смешната им страна. Това е разказ за оцеляването на една жена, изоставена още като дете. Главната женска роля е поверена на Мария Сапунджиева, а в ролите на мъжете, които се борят за любовта й, се превъплъщават Ненчо Илиев и Кирил Ефтимов.

Именно те ще завържат интрига на сцената и ще си разменят болезнените реплики от творбата на един от най-големите хърватски драматурзи.

Техните герои са хора, които са имали много трудности в живота си, но намират сили да продължат, въпреки болката. Те пресъздават с много хумор и най-тежкия момент от битието си. Според режисьора пиесата не може да се нарече точно комедия, но екипът е акцентирал именно на смешните неща от битието ни. Дори и изневярата е погледната от странно-смешния ъгъл. Комедия, в която персонажите живеят греховно и го съзнават. Достигат много прозрения, а не се променят. Още в самото заглавие има сигнал за интересно, атрактивно, но опасно съществуване. Възможно ли е жена ми да си има мъж?! Защо се стига до такава натрапчива и „шантава“ ситуация? Къде са причините? В политическия преход, в трудното оцеляване, в тайните на любовта? Или че няма кой да надникне в моята душа, в стаята на моето детство?!

Автор: Миро Гавран

Постановка: Мариус Куркински

Музикално оформление: Мариус Куркински

Участват: Мария Сапунджиева, Кирил Ефтимов, Ненчо Илчев

 

ММ ГЛАС ПРЕСС