Начална Фестивал 2019 Фотографска изложба на Асен Великов беше открита в Босилеград (ВИДЕО ГЛАСПРЕСС)

Фотографска изложба на Асен Великов беше открита в Босилеград (ВИДЕО ГЛАСПРЕСС)

81 прегледано

По случай „26-тия Международен детски Великденски фестивал – Босилеград 2019“, Дружеството за връзки с бесарабските и таврийските българи „Родолюбец“ – гр София, тази вечер откри изложбата на Асен Великов „Бесарабия – извор на красота и родолюбие“ в Културния дом в Босилеград.

В рамките на програмата, талантливата певица Наташа Стоилкова изпя няколко български народни песни.

Инициатор и организатор изложбата да бъде показана в Босилеград е Наталия Петрова, член на управителния съвет на „Родолюбец“.

Тук на територията на Вашето красиво градче, в приятна и приятелска обстановка, сред уникална природа и чрез стародавните обичаи, всички млади участници могат да се докоснат до разнообразни културни традиции, да обменят мисли, чувства, идеи. Пожелавам на фестивала нови успехи и дълги бъднини –  каза г-жа Петрова.

Българският фотограф Асен Великов има 49 изложби в страната и в чужбина, като тазвечерната е 50-та.

В избраните снимки той показа на гостите младежи от Бесарабия, облечени в традиционни облекла, изразяващи българската душевност. Всяка от тях е придружена с откъс от стихотворение на бесарабски поет.

Фотографът сподели че, както в Бесарабия, така и в Босилеград българския дух е устоял на времето, и че за него е чест да е сред подобни хора в навечерието на най-голямия християнски празник.

Генералният консул на България Едвин Сугарев, каза, че фестивалът който се организира по време на най-светлия Християнски празник –Възкресеие Христово, събира, среща и сближава българите от близки и далечни страни.

ММ ГЛАС ПРЕСС