Начална Фестивал 2021 „ХХVIII-ми МЕЖДУНАРОДЕН ДЕТСКИ ВЕЛИКДЕНСКИ ФЕСТИВАЛ – БОСИЛЕГРАД 2021” – ПРОГРАМА (ВИДЕО)

„ХХVIII-ми МЕЖДУНАРОДЕН ДЕТСКИ ВЕЛИКДЕНСКИ ФЕСТИВАЛ – БОСИЛЕГРАД 2021” – ПРОГРАМА (ВИДЕО)

от miks3r
183 прегледано

И тази година  поради стеклите се обстоятелства покрай Корона вируса, взетите мерки и извънредните условия, заобикалящи ни повече от една година, принуди  сдружение „ГЛАС” и организационния екип на Великденския фестивал в Босилеград да вземат решение да организират  отново онлайн конкурс, но за разлика от миналата година сега ще се проведе и състезанието за най-здраво Великденско яйце в рамките на  „28-мия Международен детски Великденски фестивал Босилеград – 2021”.

Основен партньор на Фестивала тази година е НДФ „13 века България”. 

 

Макар и в затруднени условия организаторите на фестивала  ще излъчат победители в традиционните Великденски категории, благодарение на онлайн фото конкурса   „ДОБРОТО ЩЕ ПОБЕДИ”.  Очакванията са да се получат  уникални изображения, които пряко отразяват темите на Великденския фестивал в Босилеград и посланието, което това събитие изпраща вече 27 години за един по-хубав свят без граници и предразсъдъци.

Конкурсът  е отворен за всички, без ограничения във възрастта.

Участниците ще могат да участват с едно изображение  във всяка една от  трите категории:

  • Най – хубаво Великденско яйце, …………………..( изпращане на снимкиот 29-ти април до 2-ри май);
  • Най – оригинално Великденско яйце, ……………( изпращанена снимки от 29-ти април до 2-ри май);
  • Спомен от миналите Великденски фестивали, ( изпращане на снимкиот 26-ти април до 2-ри май);

За да участвате в конкурса е необходимо да посетите Великденския сайт www.festival-bosilegrad.info в посочените  срокове в зависимост от категорията и да следите указанията, които ще намерите там. Избирате желаната категория, въвеждате вашите данни – име, фамилия, адрес (град, държава) и тел. за контакт.

Чрез сайта  www.festival-bosilegrad.info ще имате възможност  благодарение и на вашият вот да дадете принос за избирането на най-добрите снимки в различните  категории.   На 3-ти май ще се публикуват  всички получени снимки за които ще може да гласувате.  По регламент , както и миналата година благодарение на вашите гласове и на оценката на компетентното жури на 10-ти май  ще бъдат обявени  финалистите  (най-добрите 16 снимки в категорите „Най-хубаво Великденско яйце”  и  „Най-оригинално Великденско яйце” , както и  най-добрите 8 снимки в категория  „Спомен от миналите Великденски фестивали”).

След това ще имате  допълнителна възможност в рамките на още пет дни да гласувате за своите фаворити.  Окончателните резултати от конкурса ще бъдат готови на 17-ти май, когато и официално ще бъдат обявени победителите в трите категории.

Всички участници в конкурсите ще получат специални грамоти, а финалистите и призьорите във всички категории ще получат различни допълнителни награди (ученически аксесоари, спортни реквизити, купи, медали, грамоти и др.).

Награждаването на победителите в онлайн конкурса „ДОБРОТО ЩЕ ПОБЕДИ”  ще  се  проведе на 1-ви юни, по повод Международния ден на детето.

Състезанието за най-здраво Великденско яйце ще се състои в училишния двор на 2-ри май (неделя), като  заявките ще се провеждат предишния ден (събота , 1-ви май) отново в двора на училището, както и в неделя  преди състезанието. Мероприятието ще се проведе като се спазват  всички препоръки за безопасност относно Ковид пандемията,  съобразявайки се с мерките наложени от Кризисния щаб.

Право на участие имат всички деца от 1-ви до 8-ми клас.