Начална Фестивал 2021 Церемония по награждаване на победителите на онлайн изданието на Великденският фестивал в Босилеград – 2021 година (ВИДЕО)

Церемония по награждаване на победителите на онлайн изданието на Великденският фестивал в Босилеград – 2021 година (ВИДЕО)

от miks3r
25 прегледано

По повод 1-ви юни – Международен ден на детето, днес в офиса на сдружение „ГЛАС” в Босилеград се състоя официална церемония по награждаване на победителите, финалистите и участниците на онлайн конкурса „ДОБРОТО ЩЕ ПОБЕДИ” в рамките на „28-мия Международен детски Великденски фестивал Босилеград – 2021”.

В конкурса бяха получени 232 снимки.  Победители тази година са:   Емилия Томева от Болград, категория „Най-хубаво Великденско яйце”, Ксения Узун от Болград, категория „Най-оригинално Великденско яйце” и Никица Стоименов от Босилеград, категория „Спомен от предишните Великденски фестивали”.

На награждаването присъстваха предимно деца от Босилеград, между които и победителите (1-во, 2-ро и 3-то място)   категория „Спомен от предишните Великденски фестивали”.

Между  40-те финалиста от тази година в трите категории най-много участници  имаше от Украйна – общо 19, като пръвите три места в категориите „Най-хубаво” и „Най-оригинално Великденско яйце” също печелят децата от Украйна. Организаторите на фестивала ще се постараят лично да посетят Болград, Р. Украйна и по този начин да се срещнат с най-активните участници, финалисти и победители на онлайн конкурса през 2021 год. На второ място с 11 финалисти и призьори, 1-во, 2-ро и 3-то място в категория „Спомен от предишните Великденски фестивали” се нареждат децата от Сърбия. Следват децата от България с 6 финалисти и едно 3-то място в категория „Спомен от предишните Великденски фестивали”. Молдова има двама финалисти, а Испания и Северна Македония по един.

Всички останали (192-ма участника) не успяли да се класират на финалите в конкурса ще намерят своята Грамота тук.

Главният организатор на фестивала Александър Димитров поздрави всички деца по повод 1-ви юни и изказа  искрени благодарности към тези, които са  участвали в конкурса.  Изказа благодарности и към всички, които подкрепиха провеждането на поредният  Великденски фестивал в Босилеград.