Начална Феситивал 2023 Започва 30-ото юбилейно издание на Международния детски Великденски фестивал

Започва 30-ото юбилейно издание на Международния детски Великденски фестивал

12 прегледано

Началото ще бъде дадено на 13 април /четвъртък/ .

Първото събитие от празничната програма ще бъде Великденска работилница на Историческия музей от Етрополе под ръководството на Наталия Цветкова, Венета Мишева и Илинка Кръстева.

Работилницата по украсяване и боядисване на великденски яйца ще се проведе в столовата на основното училище „Георги Димитров“ от 12:00 часа.

Майсторите ще демонстрират различни методи, свързани с изработването на декоративни сувенирни яйца (рисуване с восък, гравиране, ръчно бродиране върху различни видове яйца). Инициативата цели да запознае децата с традициите по отбелязването на Великден и те да се включат в подготовката за празника.

Участниците в творческата работилница ще научат интересни и любопитни факти за Възкресение Христово, за символиката на цветовете при боядисването на яйцата, за подготовката на големия християнски празник.

Нека преди Великден, децата творят и усетят празничния дух.! Нека тези празници дарят всички с много надежди и мечти! Нека в семействата да има мир и разбирателство! – пожелава екипа на ГЛАС ПРЕСС