Начална Фестивал 2022 Музикален център „Art Libitum“ с концерт в Босилеград (видео)

Музикален център „Art Libitum“ с концерт в Босилеград (видео)

от miks3r
16 прегледано

След двегодишно прекъсване, поради ограниченията около Корона пандемията Великденския фестивал в Босилеград се завръща в традиционният формат, с много качествена културно-забавна програма.                                                                                         

Първите гости в концертните програми идват от София.  В голямата зала на Културния дом в събота (23 април от 19 и 30 часа) ще можем да се насладим на страхотните музиканти и вокалисти от Музикален център“Art Libitum“, които ще зарадват Босилеградчани и гостите на Фестивала с много качествен рок, джаз, поп и латино ритми.

Музикален център „Art Libitum“ е създаден през 2010 г. от Йордан Владев, композитор, вокалист и мултиинструменталист с идеята да бъде свободна зона за творчество и обучение по музика. Центърът предлага както професионално обучение по различни специалности в тези сфери, така и база за реализиране на проекти и творчески инициативи. В него работят екип от млади, но доказали се професионалисти. Центърът разработва собствени програми за обучение, организира творчески групи, инициира културни форуми и събития. Желанието им е скоро да обхванат всички основни изкуства и да създадът условия за качествен диалог и сътрудничество.

Центърът предлага индивидуално и групово обучение по различни музикални инструменти, както и по различни теоретични дисциплини. Ние ви даваме възможност както да усвоите учебния материал, така и да придобиете практически опит в реална среда – на сцена, в студио и т.н. В работа им винаги изхождат от индивидуалните потребности, желанията и нивото на всеки един. Техните курсове могат да ви дадат нужните знания и умения независимо дали сте начинаещ или сте професионален музикант, който иска да придобие допълнителна квалификация по дадена специалност. С гордост можем да споделим, че техни възпитаници са носители на десетки златни, сребърни и бронзови медали от национални и международни конкурси за изпълнители.

Центърът разполага с превъзходно оборудвана техническа база – уютни учебни помещения, богат набор от музикални инструменти, висококачествена озвучителна апаратура и осветление, както и професионално звукозаписно студио.