Начална Фестивал 2019 Празничен гала концерт

Празничен гала концерт

125 прегледано

След дългия състезателен ден вечерта приключи с гала концерт, който е част от „26. Международен детски Великденски фестивал“.

Празничната програма започна с прочитане на поздравително писмо от Вицепрезидента на Р. България г-жа Илияна Йотова в което тя пише:

„В дните около светлия християнски празник Великден радостните гласове на стотици деца от български общности по целия свят ще огласят улиците на Босилеград. Преизпълнени от пролетно настроение, младежи от различни страни продължават добрата идея от 1994 година и за двадесет и шести път ще се съберат на детския Великденски фестивал „ Босилеград 2019“.

Поздравявам най-сърдечно форума, който с любов и ентусиазъм утвърждава града ви, драги босилеградчани, като стожер на несломимия български дух!

Фестивалът, скъпи деца от близо и далеч, сочи за всички нас колко важни са свободата, знанията, творчеството и търпеливо съгражданият възход.“

Зрителите можеха да се насладят на сборна формация от Музикален Център „Art Libitum“ от град София  „Малчугани и малчуганчета“, с ръководител Йордан Владев. Формацията получи искрени поздравления от публиката.

В концерта участие взе и трио „Евридика“. Истинско удивление българските момичета Мария Александрова, Радостина Стефанова и Моника Божичкова предизвикаха с участието си в концерта. Младите и талантливи народни певици представиха българския песенен фолклор.

Триото получи заслужени аплодисменти от пълната зала.

Върховен момент в концерта беше специалното участие на Руслан Мъйнов, който тази вечер влезе в ролята и на водещ. Популярният певец и актьор, подгря публиката и вдигна още градусите с популярни песни.

Организаторите благодариха за подкрепата на Столична община, организатор на тазвечерния концерт.

ММ ГЛАС ПРЕС