Начална Фестивал 2019 ВЕЛИКДЕНСКИЯ ФЕСТИВАЛ ЗАПОЧНА (ВИДЕО–ГЛАСПРЕСС)

ВЕЛИКДЕНСКИЯ ФЕСТИВАЛ ЗАПОЧНА (ВИДЕО–ГЛАСПРЕСС)

68 прегледано

Изложбата „Босилеград преди и сега – Международен детски Великденски фестивал“ официално бе открита на 23.04.2019. г. в Цариброд.  

Хор Босилеградско славейче, който работи в рамките на секциите към културния дом в Босилеград приветства всички уважили откриването на изложбата с няколко красиви народни песни.

Домакина и управителя на Галерията Зоран Андонов запозна присъстващите за партньорството между Галерията и сдружение „ГЛАС”, като подчерта важността от по-интензивното сътрудничеството между всички институции на Цариброд и Босилеград.

Генералният консул на Р. България г-н Едвин Сугарев в своето си обръщение изказа своите впечатления от изложбата и отправи пожелания към организаторите на фестивала за още много години успешна работа.

Александър Димитров, гл. организатор на Великденския фестивал и инициатор на изложбата разказа за идеята и за мисията на фестивала, значението му за Босилеград и региона, удоволствията и трудните моменти от изминалите години и предизвикателствата с които се среща в подготовката на поредния фестивал.

Това бе първото мероприятие, с което  стартира  ,,XXVI -тия Международен детски Великденски фестивал Босилеград 2019“.

Дoмакин на изложбата е Галерия „Методи Мето Петров“. Гражданите на Цариброд и гостите на града ще имат възможност в следващите две седмици да се запознаят с историята на Босилеград и на Великденския фестивал.