Начална Фестивал 2022 ГОТОВА Е ПРОГРАМАТА ЗА XXIX-тия ВЕЛИКДЕНСКИ ФЕСТИВАЛ В БОСИЛЕГРАД

ГОТОВА Е ПРОГРАМАТА ЗА XXIX-тия ВЕЛИКДЕНСКИ ФЕСТИВАЛ В БОСИЛЕГРАД

от miks3r
19 прегледано

„XXIX Международен детски великденски фестивал – Босилеград 2022 г.“ ще се проведе от 22 до 26-ти април под мотото „НЕ НА ВОЙНАТА“. Босилеград е готов да посрещне своите приятели, участници от Молдова, България, С. Македония и Сърбия.

Сдружение „ГЛАС“, главния организатор на фестивала съобщи, че през тази година формата на фестивала и съпровождащата културно-забавна програма се завръщат  в своя традиционен вид. Последните две години покрай ограниченията от Ковид пандемията програмата на фестивала беше доста намалена и изготвена спрямо условията. И покрай всички затруднения благодарение на онлйан конкурсите децата имаха възможност поне виртуално да се докоснат до магията на Великденския фестивал в Босилеград. Миналата година паралелно с онлай конкурсите се проведе и състезанието за най-здраво Великденско яйце. Импровизирайки по този начин Великденския фестивал продължи да изписва своята история, която започна през далечната 1994 година.

 

Организаторите на Фестивала оповестиха, че през тази година няма да се организират онлай Конкурси, като изцяло ще се възстанови традиционния формат и фокусът отново ще са самите състезания за най-здраво яйце в двете категории (от 5 год. до 8 клас и за подгряващите от 3 до 5 години), и избора за най-хубаво и най-оригинално Великденско яйце. Участниците, гостите и жителите на Босилеград ще имат възможност да се насладят и на богата културно-забавна програма през трите празнични дни.

В неделя на официалното откриване в Босилеград ще пристигнат – народния представител Антоанета Цонева, председател на Комисията по политиките за българите в чужбина и евродепутата Асим Ахмед Адемов.

 

Публикуваме по важната част от самата програма по дни и часове:

Събота – 23 април

12:00 – 17:00 часа – първи етап от заявките на децата за участие в състезанията за най-здраво, най-хубаво и най-оригинално Великденско яйце (училищния двор в Босилеград)

19:30 часа – празничен  концерт на Музикален Център „Art Libitum“, София в голямата зала на Културния дом в Босилеград, организиран с подкрепата на Столична община – София. Вечер на рок, джаз, поп и латино ритми!

Неделя –  24 април

09:00 – 12:00 часа – втори етап от заявките на децата за участие в състезанията (в училищния двор) 12:30 часа – официално откриване на „XXIX Международен детски великденски фестивал – Босилеград 2022 г.“ на главната сцена в училищния двор със съпровождаща културна програма. Специални гости на откриването ще бъдат народния представител и председател на Комисията по политиките за българите в чужбина Антоанета Цонева и евродепутата Асим Ахмед Адемов.

13:00 часа – започват състезанията за най-здраво Великденско яйце

19:30 часа – празничен гала концерт в Голямата зала на Културния дом в Босилеград с участието на Фолклорен танцов ансамбъл „София – 6“ към Народно читалище „Витоша-1951“, гр. София, организиран с подкрепата на СО – София

Понеделник – 25 април

12:00 часа – финален етап от състезанието (64 финалисти) в голямата зала на Културния дом в Босилеград. Културно-забавна програма със специалното участие на Presto Music School от Благоевград, финалист от миналогодишното издание на популярния ТВ формат „България търси талант“

13:30 часа – избор за най-оригинално и най-хубаво боядисано великденско яйце и награждаване на победителите на фестивала. Oфициално закриване на „XXIX Международен детски великденски фестивал – Босилеград 2022 г.”

Организаторите пожелаха успех на всички участници и изказаха благодарност към традиционните си  партньори за подкрепата.