Начална Фестивал 2019 Изложбата „Бесарабия – извор на красота и родолюбие“ в Босилеград

Изложбата „Бесарабия – извор на красота и родолюбие“ в Босилеград

82 прегледано

Сдружение „ГЛАС” – Босилеград и Дружеството за връзки с бесарабските и таврийските българи „Родолюбец“ Ви канят на откриването на фотоизложбата на Асен Великов „Бесарабия – извор на красота и родолюбие“ днес от 18.00 ч. във фоайето на Културния дом в Босилеград.

За България, която се простира извън начертаните граници. За тази България говорят снимките на изложбата „Бесарабия – извор на красота и родолюбие“ – или България през очите на бесарабските българи. За думите, които обективът не може да запечата, са посланията под всяка снимка. Те казват, че Родината не може да бъде някъде там. Тя е винаги тук, за тези, които знаят как да я обичат.

Авторът на изложбата, един от най-добрите български фотографи  Асен Великов има 49 изложби в страната и в чужбина. Една от мечтите му е била именно да посети Бесарабия. „Забележителен е силен български дух, който бесарабските българи са съхранили в себе си!“ – споделя той, след като се връща от съборите в Украйна и Молдова. В снимките са показани бесарабци, облечени в традиционни облекла, изразяващи българската душевност.

Преди откриването на изложбата се очаква да пристигнат в Босилеград и деца от Р. Молдова, които вече няколко години са редовни участници на Великденския фестивал.

Р.Д.ГЛАСПРЕСС