Начална Феситивал 2023 С екскурзия до Рилския манастир приключи Великденският фестивал в Босилеград

С екскурзия до Рилския манастир приключи Великденският фестивал в Босилеград

15 прегледано

Юбилейното 30-то издание на Международния детски Великденски фестивал в Босилеград приключи вчера с посещение до светата Рилска обител.

Амбициозната шест дневна програма на фестивала имаше своя финал на Рилския манастир. Сърцето на вярата, най-голямата крепост на християнството в България посрещна победителите, призьорите и гостите от Украйна и Молдова. Повечето от пътуващите посетиха Рилския манастир за първи път. Влизайки в двора на манастира по лицата на децата си пролича възхищението и радостта от открилата се гледка пред тях.

Любезните домакини от манастирския музей и този път отвориха вратите безвъзмезнно за всички желаещи да разгледат музея. Благоевград бе последната спирка от малката екскурзия. По молба на организаторите на фестивала децата от Украйна и Молдова в своите народни носии направиха малък жест към благоевградчани. В центъра на града, на пещеходната алея, пред Мола приветстваха всички с традиционните си танци. Този малък музикален подарък бе приет много радушно от благоевградчани, които наградиха танцьорите с аплодисменти.

Благоевград бе мястото където и символично приключи юбилейното 30 –то издание на „Международния детски великденски фестивал – Босилеград 2023” . На раздяла с много емоция, домакините и гостите си пожелаха да се срещнат отново догодина на поредния Великденски фестивал.